Hotellinredning

Inred hotellet med rätt möbler

Du som själv är hotellägare förstår såklart vikten av att inreda hotellet med rätt sorts möbler. Allra helst är möblerna särskilt framtagna för att passa ett hotellrum, en lounge eller en reception. De ska dessutom gärna fungera ljudisolerande för att skapa en lugn atmosfär.

Här ger vi våra tips på snygga, prisvärda och kvalitetssäkrade loungemöbler, skräddarsydd hotellinredning samt bra produkter för att dämpa hotellets ljudnivå. Läs även våra tre tips för hur du skapar en ljudisolerad hotellmiljö!

Hotellmöbler för entré och reception

Välkomnande loungemöbler

PSkapa en välkomnande atmosfär i hotellets entré. Här hittar du bekväma loungemöbler av snygg design. Välj bland ett stort urval av soffor, fåtöljer och bord för att skapa den komfortabla loungemiljö som dina gäster förväntar sig.

Platsbyggda receptionsdiskar

En av hotellets viktigaste ytor är såklart receptionen där gäster bemöts och skapar sig ett första intryck. DPJ Interiör erbjuder platsbyggda receptionsdiskar så att du får precis den reception du vill ha. Kontakta DPJ för gratis rådgivning, få en offert och skapa din reception!

Skräddarsydd inredning för hotellrummen

Smarta bäddsoffor och sängskåp

Flexibla möbler är utmärkt för begränsade ytor som hotellrum ofta är. Läs på om saker som smälter in i hotellrummets övriga inredning. Måtten anpassar utifrån önskemål och behov.

Lyxiga hotellsängar

Skaffa exklusiva kontinentalsängar för hotellrum till förmånliga priser. Här hittar du hotellsängar från tillverkare som Jensen, Carpe Diem och Hilding Anders, alla kända varumärken som bidrar till lyxkänslan. Komplettera rummet med skräddarsydda gavlar och garderober från samma leverantör.

Dämpa hotellets ljudnivå

Ljudabsorbenter för väggar och tak

En bra hotellvistelse är starkt förknippad med en lugn och skön atmosfär. Se till att ljuddämpa rätt med praktiska och snygga ljudabsorbenter från Elite-ljudabsorbenter.se för hotellrummens väggar och tak. Samtliga absorbenter är svensktillverkade och av hög kvalitet.

Mattor och gardiner

Textilier hjälper också till att dämpa ljudnivån. Ett smart sätt är att använda sig av mattor eller gardiner. Tänk kreativt i hur du utnyttjar mattor och gardiner för att göra rummet mer ljudisolerande och skapa samtidigt trevliga inredningsdetaljer.

Tre tips för att skapa en ljudisolerad hotellmiljö

1

Använd flera olika ljudabsorbenter

För att ljudisolera hotellrummet på bästa sätt föreslår vi att man använder sig av flera olika ljudabsorbenter, till exempel en ljudabsorbent för taket och en för väggarna. Då kompletterar de varandra och du minskar ljudnivån både från rummen bredvid och från våningen över.

2

Täck väggar för bättre akustik

Kala väggar skapar ofta mycket dålig akustik. Se därför till att du täcker hotellrummets väggar. Du kan som sagt använda dig av olika väggabsorbenter, men även tavlor, bonader och textilier. Allt som minskar ljudets möjlighet att studsa fritt på väggarna är bra.

3

Jobba med många textilier

Vi tipsade tidigare om mattor och gardiner, men faktum är att även täcken, kuddar och handdukar kan fungera ljudabsorberande. Jobba därför med många och tjocka textilier där det passar. Det kan både skapa en lyxig känsla samtidigt som den dämpar ljudnivån.